دزدگیر دوربین GAP

  • ۰
  • ۰

بالابر چیست

بالابر ماشینی است که برای جابجایی کالا و افراد یا کار در ارتفاع یا خطوط تولید به کار می‌رود و از مکانیزم‌های مختلفی برای بالا بردن استفاده می‌شود. بالابر‌ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع کاربرد و نیاز مشتری طراحی می‌شوند.

انواع کلی بالابر

بالابر‌های سیار یا متحرک (سکو‌های کاری هوایی)

بالابر سیار یا متحرک برای کار، حمل و نقل افراد یا کالا و همچنین برای کار‌هایی مانند نصب، تعمیر و نصب تجهیزات، رنگ‌آمیزی و… استفاده می‌شود. سوخت برقی یا دیزلی این بالابر‌ها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

بالابر سیار هیدرولیک با دسترسی عمودی

این نوع بالابر فقط افراد را به صورت عمودی جابجا می‌کند که رایج‌ترین آن‌ها بالابر‌های آکاردئونی هیدرولیک و بالابر‌های ریلی هستند.

بالابر سیار با دسترسی عمودی و افقی

بالابر‌های سیار با دسترسی عمودی و افقی یا بوم لیفت(Boom Lift) علاوه بر حرکت به سمت بالا به صورت افقی نیز حرکت می‌کنند، انواع مختلفی دارند. ساده‌ترین روش مفصل‌بندی است که در آن بازو‌ها به صورت مفصل با نیروی هیدرولیک حرکت می‌کنند که برای ارتفاع کم مناسب است. جدیدترین و کاربردی‌ترین نوع آن روش تلسکوپی دو بازویی است که برای جابجایی و کار در شرایط سخت از جمله فضا‌های محدود بهتر از انواع دیگر است.

بالابر های ثابت

این نوع بالابر برای حمل، بارگیری و تخلیه بارهای بسیار سنگین از خودروها و غیره استفاده می شود. بالابرهای ثابت برای تخلیه و بارگیری بارهای بسیار سنگین از خودروها استفاده می شوند و دارای مکانیزم های مختلف هیدرولیک، زنجیری، کابلی یا ترکیبی هستند.

انواع بالابر های ثابت

بالابر جک هیدرولیک مستقیم

بالابر آکاردئونی ثابت
در این نوع بازوهای قیچی با جک هیدرولیک باز می شوند تا ارتفاع مورد نظر فراهم شود.

بالابر ثابت زنجیری و کابلی هیدرولیک
در این نوع چرخ زنجیر یا بالابر کابلی تا نیمه از جک هیدرولیک عبور می کند. و برق از طریق زنجیر یا کابل به میز کار می رسد و تا انتها حرکت می کند.

بالابر بوم لیفت ثابت
در این ردیف از وسایل نقلیه علاوه بر مسیر مستقیم به سمت بالا، یک گذرگاه افقی نیز ایجاد می کنند که اغلب با بار کم و برای حمل افراد استفاده می شود.

مزایا و معایب انواع بالابر های هیدرولیک ثابت

بالابر ثابت هیدرولیک با جک مستقیم

مزایا: ایمنی خوب، ظرفیت بالا و ظرفیت طراحی برای تن، نگهداری آسان
عیب: عمق چاه زیاد و متناسب با حرکت است یا در هنگام استفاده از جک تلسکوپی معادل 1/3 حرکت، نیاز به استفاده از راهنمای راهنما در اطراف دستگاه، سطح میز با حرکت متوسط است.

بالابر ثابت آکاردئونی

مزایا: ایمنی کامل، عمق گودال در مقایسه با انواع دیگر بالابر ها کم است، به عنوان مثال، نردبان مسافرتی 7 متری با بار 5 تن، سوراخ قابل طراحی به عمق 70 سانتی متر، بدون ریل کشویی قابل استفاده است (در برخی موارد موقعیت استفاده که در آن بالابر باید به طور کامل به داخل شفت جمع شود و از چنین تردد وسایل نقلیه ساخته شود، این نوع مکانیزم بدون ریل کشویی نیز قابل استفاده است)، قابلیت طراحی برای ظرفیت و تناژ بالا، توانایی طراحی بزرگ میز کار (به عنوان مثال انتقال ماشین)
معایب: بلند شدن آسان، ارتفاع به طول میز بستگی دارد

بالابرهای زنجیره ای و طناب هیدرولیک ثابت

مزایا: سرعت بالابری بالا، ظرفیت متوسط، اندازه میز متوسط، عمق چاه بسیار کم
معایب: امنیت کمتری نسبت به سایر بالابرها دارد و نیاز به استفاده از راهنما در اطراف میز دارد

انواع بالابر بر اساس نوع دستگاه بالابر

بالابر هیدرولیک

در این مکانیسم نیروی بالابر توسط زنجیر هیدرولیک تامین می شود و به صورت آکاردئونی، بالابر مستقیم هیدرولیک، بالابر بوم مفصلی و تلسکوپی، زنجیر تلسکوپی - هیدرولیک، ترکیب هیدرولیک زنجیری یا ترکیبی هیدرولیک طناب دار تولید می شوند. این مکانیسم دارای بالاترین ضریب ایمنی است.

بالابر های زنجیری

در این مکانیسم بار توسط مکانیزم زنجیر و وینچ جابجا می شود که نسبت به بالابر هیدرولیکی از ایمنی کمتری برخوردار است و به همین دلیل برای ایمنی باید از زنجیر دوبل و ترمز ضد سقوط استفاده کرد.

بالابر های کابلی

در این روش حرکت با استفاده از کابل و وینچ انجام می شود. این روش دارای حداقل ایمنی بالابر است و برای جابجایی افراد توصیه نمی شود. همچنین برای ایمنی باید از کابل های دوبل و ترمزهای ضد سقوط استفاده شود.

بالابر زنجیری هیدرولیک

مکانیزم ترکیبی از هیدرولیک و بالابر زنجیری است. و برای ایمنی این مکانیسم ها بین هیدرولیک و بالابر زنجیر قرار می گیرند. این بالابر در بالابرهای خانگی و یا در بالابرهای ریلی و ستونی استفاده می شود.

عوامل کلیدی برای انتخاب بالابر

توان یا خروجی موتور الکتریکی
سرعت یا تعداد دور یک وسیله نقلیه الکتریکی
برق تک فاز یا سه فاز
اجزای بالابر ها
کابل
درام
موتور
چرخ دنده ها

انواع بالابر

بالابر های ساختمانی
بالابر های مصالح ساختمانی
بالابر مغازه ای یا فروشگاه
بالابر های کارگاهی
بالابر های صنعتی
بالابر های ساختمانی

بالابر های ساختمانی یا بالابر های مصالح یکی از تجهیزات اصلی در ساخت و ساز ساختمان است و برای حمل مصالح و تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد.
بالابر های ساختمانی دارای انواع تک سطحی و سه سطحی هستند، بالابر های ساختمانی سه طبقه قدرتمندتر و قدرتمندتر هستند، همچنین دارای قدرت برابر و نور کمتری هستند. انواع بالابر ساختمانی شامل بالابر های تک سطح و سه سطح 350، 500، 750 و 1000 کیلوگرم می باشد.

انواع بالابر ساختمانی

بالابر های ساختمانی تک فاز

در بالابر های ساختمانی تک فاز نیروی مورد نظر توسط الکترو موتور های تکفاز تامین می شود که نیاز به برق شهری استاندارد 220 ولت دارد و تا 300 کیلوگرم طراحی می کنند.

بالابر های ساختمانی سه فاز

قدرت استاندارد برای راندن موتورهای سه فاز این بالابرها استاندارد صنعتی 380 ولت می باشد. بالابرهای سه فاز ساختمانی نسبت به بالابرهای تک فاز قدرتمندتر هستند، بنابراین می توان از این نوع بالابر برای ساخت بیش از 300 کیلوگرم بالابر ساختمانی استفاده کرد.

ویژگی های کلیدی یک بالابر ساختمانی خوب

از یک موتور الکتریکی مناسب با سیم پیچ تمام مسی و دو خازن خشک و تقویت کننده مناسب استفاده شده است.
دارای گیربکس ساخته شده از چرخ های آلیاژی خوب
دارای ریل سنگین و مقاوم و پایه با حفاظت بالا
داشتن بکسل مناسب با وزن بالابر

اجزای بالابر ساختمان

الکتروموتور
کلید
کالسکه و قرقره
باکت
سیم بکسل
گیربکس

موتور بالابر

موتورهای الکتریکی نیروی محرکه بالابر را تامین می کنند و انرژی الکتریکی را به انرژی دورانی تبدیل می کنند. و در انواع تک فاز و سه فاز تولید می شوند.

گیربکس بالابر های ساختمانی

گیربکس ها جدا از موتور الکتریکی هستند. در بالابر های ساختمانی از گیربکس های حلزونی استفاده می شود که دارای قابلیت قفل شدن خودکار هستند که در صورت بسته شدن ناگهانی بالابر گیربکس را قفل می کند و از حرکت بالابر و افتادن زیر بار جلوگیری می کند.

کالسکه و قرقره بالابر

کالسکه بخشی از بالابر است که چرخ ها، موتورها و گیربکس ها در آن قرار دارند. سیم بکسل را با قرقره یا وینچ بردارید. سیم بکسل باید از مواد مرغوب ساخته شده باشد و بتواند تمام طول سیم بکسل را جمع کند.

سیم بکسل بالابر های ساختمانی

سیم بکسل بالابر از مفتول فولادی ساخته شده و دارای انواع مختلف قطر، ضریب انبساط، انعطاف پذیری و … می باشد. طول کابل کشش در ساخت معمولا 20 متر است.

باکت های بالابر

باکت بالابر وسیله ای است دستگاه بالابری که در آن اقلام و بارها قرار داده و حمل می شوند. باکت بالابر در اندازه های مختلف موجود است، اما اندازه استاندارد آنها همیشه به اندازه یک کامیون و 22 لیتر است.

کلید بالابر های ساختمانی

عملکرد کلید بالابر بسته به اینکه بالابر تک مرحله ای باشد یا سه مرحله ای دستگاه را بالا، پایین و خاموش می کند. مهمترین مصالح ساختمانی پلاستیک است.

استفاده از بالابر های ساختمانی

جا به جایی مصالح ساختمانی بین طبقات در حین ساخت و ساز یا نوسازی ساختمان
بارگیری و تخلیه با ماشین آلات سنگین مانند کامیون
حمل بار در کارخانه ها و انبارهای بزرگ، معادن و ….
استفاده از بالابر ساختمانی برای حفر چاه و پمپاژ آب از چاه

خرید بالابر ساختمانی

مواردی که در هنگام خرید بالابر ساختمانی باید در نظر گرفته شود عبارت اند از: استحکام مواد بالابر، کیفیت موتور الکتریکی، ظرفیت ابزار، ایمنی ترمزها و کلیدهای بالابر و نوع مواد مورد استفاده.

برای مشاوره، اطلاع از لیست قیمت ها و محصولات مورد سفارش با مشاورین و کارشناسان گروه صنعتی بیات تماس بگیرید.

  • ۰۱/۰۹/۳۰
  • شاهین شاه نباتی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی